Angst- en paniek klachten
Angststoornis
Een angststoornis is een psychische aandoening, die zich kenmerkt door een pathologische angst. Dit wil zeggen dat – met tussenpozen – deze angst steeds weer de kop op duikt als men een angststoornis heeft. Bij een angststoornis, is dus onze functie van angst verstoord. Angst helpt ons doorgaans in situaties die bedreigend zijn. Als angst echter geen reële grond meer heeft, en de persoon er sociale problemen of welzijnsproblemen aan ondervindt spreken we meestal van een stoornis.

Wat is angst?
Angst is een emotie die ontstaat wanneer we ons werkelijk of ingebeeld bedreigd voelen door iets. De angst zorgt ervoor dat we bepaalde zaken vermijden of ervan wegvluchten. Angst is daarom een overlevingsmechanisme dat we heel hard nodig hebben. Als dit overlevingsmechanisme verstoord is, is dit eigenlijk levensbedreigend. Overdreven angst, zoals bij angststoornissen, kunnen ons hele sociale en persoonlijke leven overhoop gooien.

Angst en onze hersenen
De regulering van angst gebeurt in onze hersenen door receptoren op de verschillende organen. Zo zijn de amygdala, de hypothalamus, de hersenstam, de hippocampus en de mediale frontale cortex betrokken bij onze angstreactie. De endorfine-receptoren op de celwanden van deze organen zijn ontvangstcentra, die in staat zijn om boodschappen te ontvangen en door te sturen. Door deze nauwsluitende samenwerking van alle receptoren en al die organen, kan het lichaam een gebalanceerde angstreactie geven.

Verstoorde circuits in de hersenen
Om goed te kunnen functioneren moeten onze endorfine-receptoren in de hersenen in goede staat zijn. Als dit niet zo is, kan er niet meer voldoende dopamine, melatonine of serotonine aangemaakt worden. Er ontstaan dan depressie, slapeloosheid, te veel of te weinig honger, of bijvoorbeeld angststoornissen. Omdat we allemaal een andere genetische aanleg hebben, kan deze verstoring van hersencircuits er bij iedereen anders uitzien. Daarom kennen we ook verschillende typen angststoornissen. Aan de basis van elke angststoornis, liggen beschadigingen aan de endorfine-receptoren op de celwanden van de organen in onze hersenen. We zetten hier een aantal belangrijke feiten over de diverse angststoornissen op een rijtje.

Verschillende angststoornissen
In de psychiatrie worden een aantal angststoornissen onderscheiden. Maar wat zijn nu de verschillende  angststoornissen:
- acute stressstoornis
- agorafobie
- angststoornis door een somatische aandoening
- obsessief-compulsieve stoornis
- gegeneraliseerde angsstoornis
- posttraumatische stressstoornis
- sociale fobie
- specifieke fobie
- angststoornissen door alcohol of drugs
- braakfobie of emetofobie
- paniekstoornissen

Angststoornissen zijn goed te verhelpen
Gelukkig is een angststoornis met de juiste behandelmethode goed te verhelpen. Met onze aanpak hebben wij inmiddels cliënten succesvol van een angststoornis afgeholpen. Ook jou kunnen we helpen. Loop er niet langer mee rond. Vraag direct een gratis adviesgesprek:
Wat zeggen onze cliënten:
Op basis van 20 beoordelingen.
Op basis van 22 beoordelingen.
 “Ik kwam naar de kliniek met klachten als vermoeidheid, slapeloosheid, en spanningen. Ik had last van stress en was angstig. Ik had wel al last van mijn schildklier, maar kreeg daarvoor een behandeling bij de huisarts waarbij mijn klachten niet verdwenen. Ik bleef maar zoeken maar kwam er via de huisarts maar niet verder mee. Bij jullie krijg ik een behandeling met natuurlijke hormonen en dat blijkt erg goed te gaan. Ik ben pas op de helft, maar merk goede verbeteringen wat betreft mijn energie, en mijn geestelijke spanningen en klachten nemen af."
 "Mijn angsten begonnen eigenlijk tijdens de overgang. Ik werd instabiel en emotioneler. Op zeker moment durfde ik niet meer alleen te zijn, ik durfde de straat niet meer op, ik durfde geen auto meer te rijden en ik had een sociale angst. Ik ging dus ook niet meer mee naar feestjes. Ik was enorm onrustig en kon geen kant op met mezelf. De huisarts gaf hormoontherapie maar dat hielp niet, dus stuurden ze mij naar de psychische hulpverlening. Ook antidepressiva hielpen niet tegen mijn angsten. Door jullie grondige onderzoek, ontdekte ik allerlei tekorten te hebben wat betreft vitamines en mineralen. Binnen een aantal weken na de infusen, knapte ik helemaal op. Het heeft me zo een enorme goed gedaan, dat is echt onvoorstelbaar. Ik ben niet meer angstig, heb weer rust, durf weer alleen te zijn, rijd ook weer auto en ga weer samen met mijn man naar de feestjes die altijd zo leuk waren."
Loop niet langer met klachten rond
Klachten die niet overgaan? Eerdere behandelingen die niet (voldoende) aanslaan? Benieuwd of deze aanpak ook jouw klachten kan verhelpen? Vraag direct een gratis telefonisch adviesgesprek aan!
In 3 verschillende fases helpt een coaching traject je van je angstklachten af...
Fase 1: Inzicht en bewustwording 
In het begin van het coaching traject werken we samen uit wat je angst klachten precies zijn en hoe deze zijn ontstaan? Wanneer je angst nu wordt getriggerd en hoe je daar mee omgaat. We kijken ook naar eventueel anders stressoren in je leven die hier invloed op kunnen hebben.

Fase 2: Oefenen in het omgaan met de angst en paniekklachten 
Zodra dit helder is krijg je praktische handvatten waarmee je dit stapsgewijs gaat veranderen. Via mindfulness leer je hoe hoe je je angst signalen kan herkennen, jezelf kan ontspannen en hoe je met deze angstgevoelens om kan gaan. Hierdoor kan je jouw angsten steeds een beetje meer verwerken. Je hoeft steeds minder situaties te vermijden waardoor je steeds meer zelfvertrouwen krijgt. 

Fase 3: Voor jezelf zorgen vanuit compassie en acceptatie
Je hoeft niet meer voor delen van jezelf weg te lopen. Je krijgt meer zelfacceptatie en je leert om meer op jezelf te vertrouwen.  Hierdoor ga je betere keuzes voor jezelf maken waardoor je je gelukkiger gaat voelen en meer in balans blijft.
Meer weten?
Wanneer heb je een angststoornis?
Zoals de naam het zegt, draait een angststoornis om angst. Er zijn situaties in je leven die angst uitlokken of oproepen. Hierdoor heb je jezelf waarschijnlijk allerlei foefjes en trucjes aangeleerd om met die situaties om te gaan. Deze trucjes kunnen echter op zichzelf ook weer verstorend werken. Een angststoornis kan ook behoorlijk veel tijd in beslag nemen. Als je angsten je eigen leven, je sociale leven of zelfs je gezondheid in de weg beginnen te staan, mag je zeker wel gaan spreken van een angststoornis.
Angststoornis symptomen
Omdat er zoveel verschillende soorten angststoornissen zijn, zetten we hier de belangrijkste en vaakst voorkomende symptomen op een rijtje:
-hartkloppingen
-zweten
-opvliegers of koude rillingen
-trillen of beven
-duizeligheid
-ademnood
-pijn op de borst
-misselijkheid of buikklachten
-gevoel van onwerkelijkheid of los van zichzelf te staan
-angst om gek te worden of de zelfbeheersing te verliezen
-angst om dood te gaan
-verdoofde of tintelende gevoelens
Wat is een paniek aanval?
De strikte definitie van een paniekaanval volgens het psychiatrische handboek DSM-V, is: “Een begrensde periode van intense angst of gevoel van onbehagen” Hierbij zouden dan vier (of meer) van de volgende symptomen plotseling ontstaan, die binnen tien minuten een maximum bereiken:

-hartkloppingen
-transpireren
-trillen of beven
-gevoel van ademnood of verstikking
-naar adem snakken
-pijn op de borst
-misselijkheid of buikklachten
-gevoel van duizeligheid, onvastheid, licht in het hoofd of flauwte
-derealisatie (gevoel van onwerkelijkheid) of depersonalisatie (gevoel van los van zichzelf staan)
-angst door te draaien, of zelfbeheersing te verliezen
-angst voor de dood
-verdoofde of tintelende gevoelens
-koude rillingen of opvliegers
Wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwste gezondheids-ontwikkelingen?
Schrijf je in het ontvang het celherstel voedingsplan kado
Hoe lang loop jij al rond met klachten?
  •  Newmedix pakt je gezondheidsprobleem écht bij de bron aan
  •  Newmedix biedt je een maatwerkbehandeling op basis van wetenschappelijk onderbouwde behandelmethoden
  •  Newmedix houdt altijd rekening met je fysieke én mentaal/emotionele conditie
  •  Newmedix helpt je actief te investeren in een blijvend goede gezondheid
Ja, Ik wil bespreken of jullie mij kunnen helpen:
Newmedix
Bosseweg 7B
5682 BA Best
E-mail: info@newmedix.nl
Noodnummer: 040-7117285 (uitsluitend voor ernstige spoedgevallen) 24/7 bereikbaar
Kvk: 64783197
Btwnr: NL855840523B01
Bic: TRIONL2U
Iban: NL15TRIO0391089897
AGB code praktijk: 37058700
AGB code Dokter I. Arts : 84025212
AGB code Prof. dr. Maes: 3068317
AGB code drs. T. Kors: 90036368 (orthomoleculair therapeut aangesloten bij de MBOG)
Openingstijden praktijk:
Ma/Di/Do/Vrij: 09.00-17.00

Telefonische openingstijden:
Ma t/m Vrij: 09.00-13.00
Buiten deze tijden per email of contact formulier.
Gesloten
-Tussen kerst en nieuwjaar zijn wij gesloten
-Goede vrijdag
-Eerste en tweede Paasdag
-Koningsdag
-Hemelvaartsdag
-Eerste en tweede Pinksterdag
-Vakantiesluiting: Zie homepage
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML