Fibromyalgie
Fibromyalgie is een pijnlijke ziekte. Niet alleen vanwege de fysieke beperkingen en leed, maar ook vanwege de pijnlijke psychische klachten. Deze psychische klachten worden ook niet altijd begrepen door onze omgeving. Dat kan gevoelens van wanhoop en eenzaamheid oproepen. De situatie lijkt bij fibromyalgie soms uitzichtloos.

Weke delen reuma
De reguliere geneeskunde erkent tot op heden geen oorzaak van fibromyalgie. Er worden immers geen afwijkingen in de spieren of gewrichten gevonden bij mensen die aan fibromyalgie lijden. Dit in tegenstelling tot andere reumatische aandoeningen. Fibromyalgie wordt ook wel weke delen reuma genoemd.

Een veelheid aan symptomen
De reguliere geneeskunde gist dat de ziekte te maken zou kunnen hebben met de aansturing van de spieren vanuit de hersenen, of de wijze waarop ons lichaam prikkels van buitenaf selecteert of verwerkt. (zie: www.reumafonds.nl). Dit verklaart echter nog niet de veelheid aan symptomen die fibromyalgie kenmerken.

Vaker bij vrouwen
Schattingen stellen dat fibromyalgie met name bij vrouwen voorkomt. Er wordt zelfs gedacht dat zeker 10% van de vrouwen tussen de 20 en 50 jaar aan fibromyalgie lijdt (Verkaik, 2011). Deze cijfers zijn natuurlijk immens. In de reguliere geneeskunde worden geen oplossingen geboden voor fibromyalgie. De orthomoleculaire geneeskunde kan fibromyalgie kan misschien een oplossing worden geboden. U kan hiervoor meteen een afspraak maken bij onze Newmedix kliniek. Schrijf u anders hierin voor een van onze kosteloze informatiebijeenkomsten. U kan hier ook wat lezen over hoe andere patiënten baat hebben gehad bij onze behandeling.

Gratis Adviesgesprek
Heeft u vragen over Fibromyalgie? Vraag direct aan gratis adviesgesprek aan:
Wat zeggen onze cliënten:
Op basis van 20 beoordelingen.
Op basis van 22 beoordelingen.
 “Ik kwam bij jullie kliniek t.b.v. mijn fibromyalgie. Voor de behandeling had ik veel last van vermoeidheid en dat is door de behandeling enorm verbeterd en hier heb ik nu veel minder last van. Voor wat betreft de pijn is het wisselend. De ene dag zijn ook mijn pijnklachten minder, de andere dag zijn ze toch wel aanwezig. Toch ben ik in zijn algeheel tevreden en ik adviseer mensen met fibromyalgie dan ook zeker om eens bij jullie te komen kijken. Zeker de behandeling met LDN kan voor sommige mensen nuttig zijn." 
 Na de behandeling van mijn fibromyalgie en darmklachten gaat het een stuk beter met mij. Ik ben blij dat er zo iets als jullie kliniek bestaat in Nederland. Wel heel jammer, dat de behandelingen niet in het basispakket vallen. Ik zou mensen ook zeker doorverwijzen naar de kliniek, omdat er echt een algehele check-up van je toestand wordt gedaan, die veel breder en ruimer is dat wat de huisarts je kan bieden. Ik heb me echt gehoord gevoeld in mijn klachten en ook echt het gevoel gehad dat jullie ermee aan de slag gingen. Hoewel ik al bezig was met het aanpassen van mijn voedingspatroon, en ook bezig was met mindfullness om aan mijn mindset te werken, heeft de behandeling mij goed geholpen. Mijn reuma gaat veel beter, en ik heb ook minder last van mijn darmen. Ook heb ik nu meer energie. Ik ben met mijn behandeling eigenlijk heel erg blij geweest!
 "Ik en mijn echtgenoot kwamen eigenlijk bij de kliniek voor een algehele check-up van onze bloedwaardes. Mijn wederhelft had echter ook al 10 jaar lang last van pijn doorheen zijn hele lichaam. In het ziekenhuis en de specialisten zeiden eigenlijk: “leer er maar mee leven.” Pijnstillers wilde mijn echtgenoot niet nemen. Wonder boven wonder, haalden jullie ineens de oorzaak van de pijn onder het licht. Mijn echtgenoot is nu halverwege zijn behandeling, en de pijn is al stukken minder. Hij is ook al stukken minder moe. Ik ben laaiend enthousiast over het hele concept, en dat jullie alles zo goed wetenschappelijk helemaal uitzoeken en zoeken tot je de oorzaken vindt." 
Hoe lang loop jij al rond met klachten?
  •  Newmedix pakt je gezondheidsprobleem écht bij de bron aan
  •  Newmedix biedt je een maatwerkbehandeling op basis van wetenschappelijk onderbouwde behandelmethoden
  •  Newmedix houdt altijd rekening met je fysieke én mentaal/emotionele conditie
  •  Newmedix helpt je actief te investeren in een blijvend goede gezondheid
Wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwste gezondheids-ontwikkelingen?
Schrijf je in het ontvang het celherstel voedingsplan kado
Loop niet langer met klachten rond
Klachten die niet overgaan? Eerdere behandelingen die niet (voldoende) aanslaan? Benieuwd of deze aanpak ook jouw klachten kan verhelpen? Vraag direct een gratis telefonisch adviesgesprek aan!
Meer weten over fibromyalgie?
Fibromyalgie en haar symptomen
Er bestaan in de reguliere geneeskunde geen bloedtesten om fibromyalgie vast te stellen. Toch zijn er afspraken gemaakt over het vaststellen van fibromyalgie. Dit gebeurt op basis van een aantal vastgestelde fibromyalgie symptomen.

Internationale richtlijnen fibromyalgie
De belangrijkste fibromyalgie symptomen volgens het American College of Reumatology (ACR) voor de classificatie van fibromyalgie zijn:
- chronische pijn of stijfheid, ten minste drie maanden aanwezig, op drie of meer plekken in het lichaam zowel boven als onder de taille, zowel links als rechts van het lichaam
-het hebben van pijnpunten (11 of meer van de 18 vastgestelde pijnpunten), de zogenaamde fibromyalgie tenderpoints, op afgesproken plaatsen.

Overige fibromyalgie symptomen
-Overige fibromyalgie symptomen zijn veelvoorkomende en langdurige klachten zoals:
-chronische vermoeidheid
-problemen met de concentratie
-cognitieve traagheid (langzaam denken)
-wisselende stemmingen
-depressiviteit
-nervositeit
-niet uitgerust wakker worden
-temperatuurgevoeligheid
-darmklachten
-verminderde eetlust
-slaapproblemen
(zie: www.fesinfo.nl)

Oorzaak veelheid symptomen fibromyalgie
Fibromyalgie wordt met andere woorden gekenmerkt door een uiteenlopend scala aan symptomen. Hoewel er in de reguliere geneeskunde geen duidelijk beeld bestaat van de oorzaken van fibromyalgie en van de samenhang van deze diverse symptomen, kijkt de functionele geneeskunde hier heel anders tegenaan. 

Tussen de oren?
Tot voor kort werd de samenhang van de symptomen van fibromyalgie amper erkend. Er werd al snel gezegd, dat fibromyalgie tussen de oren zat. Hoewel men hier in Nederland nog weinig mee te maken zal krijgen, getuigen onze patiënten uit België vaak over het niet serieus worden genomen door artsen in Vlaamse ziekenhuizen. Dat fibromyalgie tussen de oren zit, is een al lang achterhaald idee. Laat u daarom hiermee niet het bos insturen.

Pathologische basis
Het feit dat fibromyalgie gezien werd als een psychologische aandoening, had met name te maken met het feit dat men geen objectieve medische oorzaak kon vinden in het lichaam. Recente bevindingen hebben echter blootgelegd, dat er wel degelijk een pathologische basis is te vinden voor fibromyalgie.

Het zenuwstelsel
De symptomen die met fibromyalgie te maken hebben, blijken terug te herleiden te zijn tot een centraal sensitiviteitssyndroom van het onderliggende zenuwstelsel. Het doen van laboratoriumtesten en scans van het lichaam heeft dit laten zien (LifeExtension 2013: pp. 633).

Tenderpoints
Binnen het ziektebeeld fibromyalgie staat de term tenderpoints voor “gevoelige plekken”. Deze tenderpoints zijn pijnlijke plekken op het lichaam, die extra gevoelig zijn wanneer er druk op uitgeoefend wordt. Er is vastgesteld dat er bij fibromyalgie 18 pijnlijke tenderpoints zijn. Deze worden door uw arts gebruikt om de aandoening vast te stellen. Het is echter niet zo dat bij fibromyalgie enkel deze tenderpoints pijnlijk hoeven zijn. Ook andere plekken op uw lichaam kunnen gevoelig zijn of pijnlijk bij aanraking.

Achtergrond:
- Verkaik, R. 2011. “Geleide Visualisatie bij Fibromyalgie: effecten op pijn, zelfeffectiviteit en functionele status.” In: Psychologie en Gezondheid. Vol. 39, Iss. 5, pp. 282-291.
- Life Extension Foundation. 2013. Disease Prevention and Treatment. 130 Evidence-Based Protocols to Combat the Diseases of Aging.
Ja, Ik wil bespreken of jullie mij kunnen helpen:
Newmedix
Bosseweg 7B
5682 BA Best
E-mail: info@newmedix.nl
Noodnummer: 040-7117285 (uitsluitend voor ernstige spoedgevallen) 24/7 bereikbaar
Kvk: 64783197
Btwnr: NL855840523B01
Bic: TRIONL2U
Iban: NL15TRIO0391089897
AGB code praktijk: 37058700
AGB code Dokter I. Arts : 84025212
AGB code Prof. dr. Maes: 3068317
AGB code drs. T. Kors: 90036368 (orthomoleculair therapeut aangesloten bij de MBOG)
Openingstijden praktijk:
Ma/Di/Do/Vrij: 09.00-17.00

Telefonische openingstijden:
Ma t/m Vrij: 09.00-13.00
Buiten deze tijden per email of contact formulier.
Gesloten
-Tussen kerst en nieuwjaar zijn wij gesloten
-Goede vrijdag
-Eerste en tweede Paasdag
-Koningsdag
-Hemelvaartsdag
-Eerste en tweede Pinksterdag
-Vakantiesluiting: 29 jul t/m 9 aug 2019
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML