Low Dose Naltrexone (LDN)
Low Dose Naltrexone (LDN)
Bij Low Dose Naltrexone, afgekort LDN, gaat het om een nieuwe toepassing voor het bestaande medicijn Naltrexone, maar in een veel lagere dosering dan voorheen (vandaar ‘low dose’). Oorspronkelijk werd Naltrexone ontwikkeld om verslavingen te behandelen. In de lage dosering werkt het goed bij de behandeling van (auto-)immuunziekten, infectieziekten, aandoeningen aan het zenuwstelsel en sommige vormen van kanker.

Werking van LDN
Endorfinen zijn stoffen die geproduceerd worden door onze hersenen. Endorfinen zijn betrokken bij het reguleren van het immuunsysteem en zorgen ervoor dat we ons goed voelen. Een hoge dosis van naltrexone blokkeert endorfine receptoren voor een lange periode. Een lage dosis naltrexone  (low dose naltrexone) blokkeert de endorfine receptoren voor een korte periode. Hierdoor denken de cellen dat er niet voldoende endorfine in de bloedbaan aanwezig is. Het gevolg hiervan is dat het lichaam meer endorfine gaat aanmaken. Omdat er een lage dosis naltrexone gebruikt is de blokkering van de receptoren van korte duur. 

Het rebound effect van low dose naltrexone
Er zijn door het gebruik van de lage dosis naltrexone drie mechanismen in werking gesteld: 1. Verhoging van de endorfine, 2. Vermeerdering van het aantal endorfine receptoren,2 verbeterde gevoeligheid van de receptoren voor endrofine.  Dit heeft tot gevolg dat het endorfine systeem enorm wordt geactiveerd of hersteld. Hierdoor krijgt het immuunsysteem een boost. Endorfine spelen een cruciale rol in het moduleren van het immuunsysteem en het reguleren van de celdeling.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over de werking van low dose naltrexone:
Gratis Adviesgesprek

Meer informatie over LDN? Vraag hieronder direct een gratis adviesgesprek aan
Wat zeggen onze cliënten:
Op basis van 19 beoordelingen.
Op basis van 22 beoordelingen.
 Met een lijst aan diagnoses waaronder: M.e, fybromyalgie, artrose, ptss en chronische pijn- en vermoeidheidsklachten melde ik me aan bij Newmedix. Daarnaast sliep ik erg slecht en had darmklachten. Na 30 trajecten gevolgd te hebben op medisch en psychisch vlak , die te weinig hadden opgeleverd had ik opnieuw mijn moed verzameld in de hoop dat ik mijn levenskwaliteit alsnog zou kunnen verbeteren door behandeling bij Newmedix. Door de uitgebreide onderzoeksmethode o.a in laboratoria in het buitenland werd eindelijk (na 30 jaar) precies duidelijk wat er allemaal aan de hand was op medisch vlak met mij en dat daar wel degelijk behandelingen voor mogelijk waren. Ook werd er eerlijk gezegd dat er na zo'n lange tijd gehele genezing niet meer mogelijk was, maar wel veel verbeteringen te verwachten waren. Naast een behandeltraject met infusen en aangepast dieet zei Tim dat hij verwachtte dat ik uiteindelijk aan het middel LDN het meeste zou hebben. Ik heb LDN heel langzaam opgebouwd tot de juiste dosering en al snel merkte ik dat ik eindelijk weer goed sliep en dat de chronische pijn voor een heel groot deel verminderde, mijn weerstand verbeterde waardoor het vrijwel dagelijkse zieke gevoel flink verbeterde. Al met al is mijn levenskwaliteit van behoorlijk slecht omhoog gegaan naar heel acceptabel. Genezen ben ik inderdaad niet, ik moet mijn leven nog steeds aanpassen aan mijn beperkingen. De verbeteringen die er zijn gekomen na de behandeling, aangepaste voeding en met name het gebruik van LDN zijn voor mij van onschatbare waarde. Ik ben hier erg gelukkig mee en dankbaar voor. Bedankt voor alle hulp Tim en team!
 "Ik kwam bij jullie voornamelijk voor een bepaald medicijn, Low dose Naltrexon. Een dieet e.d. volgde ik al. Door in overleg met jullie, met Low Dose Naltrexon te beginnen, zijn mijn klachten 2/3e verbeterd, en mijn bloedwaardes zijn stukken beter. Dit was zo succesvol dat men nu zelfs in het ziekenhuis deze behandeling over heeft genomen voor andere patiënten. Heb me goed geholpen en vriendelijk behandeld gevoeld bij jullie." -Klachten 2/3e verbeterd "Jullie behandeling krijgt een dikke 8. De klachten zijn nog niet volledig weg, maar mijn klachten zijn enorm verbetert en daar ben ik heel blij mee. Ik heb minder buikpijn en minder buikloop. Heb me heel goed ontvangen gevoeld ook bij jullie. Ik heb een hele goede ervaring gehad. Mensen die ook coeliakie hebben, verwijs ik ook zeker door. Ze hebben soms een beperkte blik, en beseffen niet dat jullie mensen met deze klachten goed kunnen helpen."
 "Voor mijn behandeling had ik veel pijn, sliep slecht en zat slecht in mijn vel. Na de behandeling, toen deze begon aan te slaan, wist ik niet wat mij overkwam, ik sliep als een roos en voelde me erg heel erg goed, de pijn was minder en ik was minder moe en zat dus ook beter in mijn vel. Mensen die hetzelfde mankeren als ik (fibromyalgie) stuur ik naar jullie, omdat die LDN en die vitamines enzo en het dieet allemaal goed aanslaat bij mij."
Loop niet langer met klachten rond
Klachten die niet overgaan? Eerdere behandelingen die niet (voldoende) aanslaan? Benieuwd of deze aanpak ook jouw klachten kan verhelpen? Vraag direct een gratis telefonisch adviesgesprek aan!
Achtergrond informatie LDN
Deze nieuwe toepassing van Naltrexone is ontdekt door de in 2010 overleden Amerikaanse neuroloog dr. Bihari. In 1957 studeerde hij af aan de Harvard Medical School in de VS en specialiseerde zich eerst in interne geneeskunde, daarna in neurologie. 

Dokter Bihari deed hersenonderzoek, volgde trainingen in psychiatrie en werkte vervolgens in lang in de verslavingszorg. In 1984 werd een onderzoek afgerond naar een nieuw medicijn voor heroïneverslaafden. Dit middel werd op de markt gebracht onder de naam Naltrexone. Het was speciaal ‘ontworpen’ om de receptoren in de hersenen van deze patiënten te blokkeren die zorgen voor het high worden van heroïne, de zgn. opiaat receptoren. Heroïne maakt vooral gebruik van de pijn- en angstreceptoren. Normaliter zorgen deze voor het verminderen van pijngevoelens. Door die te blokkeren, krijgt de heroïne geen kans z’n werk doen en zal de verslaafde niet high worden. Dan heeft het dus ook geen zin meer om drugs te nemen. 

De lichaamseigen opiaten (endorfinen) maken van dezelfde celreceptoren gebruik. Door de blokkade, die bij de hoge dosis Naltrexone de hele dag duurt, wordt de aanmaak van endorfine ook de hele dag onderdrukt. De patiënten slikten daarvoor ‘s ochtends 50 mg Naltrexone. Dokter Bihari heeft verslaafden met Naltrexone behandeld, maar de meeste patiënten waren niet erg tevreden over de bijwerkingen en stopten er weer snel mee. Het veroorzaakte angst, depressie, slapeloosheid, irritaties en stress (door het continu blokkeren van de endorfineaanmaak) in de dosis van 50 mg. Het middel is daarom niet veel gebruikt, sinds het op de markt kwam. 

Wat dokter Bihari heeft ontdekt is dat, wanneer de Naltrexone is uitgewerkt, het lichaam in reactie op het medicijn, driemaal zoveel endorfinen gaat aanmaken en dat de receptoren gevoeliger worden voor de endorfine en toenemen in aantal. De endorfinen hebben invloed op de regulering van het immuunsysteem en de celdeling. 

Vanuit de verslavingssector, zag dr. Bihari in de jaren tachtig de Aidsepidemie om zich heen slaan. Hij maakte zich grote zorgen over het nieuwe virus en verlegde zijn aandacht naar Aidspatiënten. Samen met andere onderzoekers, kwam hij tot de ontdekking, dat deze groep een sterk verlaagd endorfineniveau had, wel 30% lager dan de controlegroep van gezonde mensen. Terwijl ze de endorfinen juist hard nodig hebben om het immuunsysteem op peil te houden om het Aidsvirus te verslaan. 

Vervolgens werd onderzoek gedaan naar een zo laag mogelijke dosis Naltrexone (om de bijwerkingen te minimaliseren), die nog zorgt voor een stijgend endorfineniveau. En wat bleek? Het verdrievoudigen van het endorfinegehalte trad niet alleen op bij inname van 50 mg, maar ook bij 10, 5 en 3 mg. 

Onderzoek bij Aidspatiënten volgde en die hadden inderdaad baat bij een lage dosis Naltrexone (LDN). De groep patiënten die het medicijn nam, had minder last van infecties. Daardoor overleefden procentueel meer patiënten de ziekte. In de testgroep bleek ook het effect op de immuunsysteemcellen, met name de T-helper cellen. Deze worden vaak het hardst aangevallen bij Aids. 

Bij de groep die LDN nam, daalde het aantal T-helper cellen minder dan bij de controlegroep die een placebo kreeg. Later heeft dr. Bihari het middel getest en uitgeprobeerd op patiënten met onder andere Non-Hodgkin en MS, en ook daar waren de resultaten goed. Vanwege het effect op het immuunsysteem, wordt LDN nu gebruikt bij vrijwel alle (auto-) immuunziekten en diverse vormen van kanker. Andere onderzoekers die veel hebben bijgedragen (en nog steeds bijdragen) aan de kennis over deze nieuwe toepassing van Naltrexone, zijn dr. Ian. S. Zagon en dr. Patricia J. McLaughlin van de Pennsylvania State University, college of medicine (http://www.ldnscience.org/ldn-researchers/119) en dr. David Gluck, een inmiddels gepensioneerde internist en jeugdvriend van dr. Bihari, tevens drijvende kracht achter de website www.ldninfo.org. Meer weten over de chronologische geschiedenis van Naltrexone en low dose Naltrexone? Lees dan ook “the corporate, political and scientific history over Naltrexone’: http://www.lowdosenaltrexone.org/gazorpa/History.html Lees over dr. Bihari ook ‘Tribute to a hero’, http://atlanteanproductions.wordpress.com/category/autoimmune/
Hoe lang loop jij al rond met klachten?
  •  Newmedix pakt je gezondheidsprobleem écht bij de bron aan
  •  Newmedix biedt je een maatwerkbehandeling op basis van wetenschappelijk onderbouwde behandelmethoden
  •  Newmedix houdt altijd rekening met je fysieke én mentaal/emotionele conditie
  •  Newmedix helpt je actief te investeren in een blijvend goede gezondheid
Wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwste gezondheids-ontwikkelingen?
Schrijf je in het ontvang het celherstel voedingsplan kado
Newmedix
Bosseweg 7B
5682 BA Best
E-mail: info@newmedix.nl
Noodnummer: 040-7117285 (uitsluitend voor ernstige spoedgevallen) 24/7 bereikbaar
Kvk: 64783197
Btwnr: NL855840523B01
Bic: TRIONL2U
Iban: NL15TRIO0391089897
AGB code praktijk: 37058700
AGB code Dokter I. Arts : 84025212
AGB code Prof. dr. Maes: 3068317
AGB code drs. T. Kors: 90036368 (orthomoleculair therapeut aangesloten bij de MBOG)
Openingstijden praktijk:
Ma/Di/Do/Vrij: 09.00-17.00

Telefonische openingstijden:
Ma t/m Vrij: 09.00-13.00
Buiten deze tijden per email of contact formulier.
Gesloten
-Tussen kerst en nieuwjaar zijn wij gesloten
-Goede vrijdag
-Eerste en tweede Paasdag
-Koningsdag
-Hemelvaartsdag
-Eerste en tweede Pinksterdag
-Vakantiesluiting: 29 jul t/m 9 aug 2019
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML